Leica 1610 GSI 8 formátum olvasása és írása

Felhasználói igényként felmerült a Leica 1610 (TC1010) műszerrel rögzített GSI 8 mérési jegyzőkönyvek kezelése. A GeoZseni eddig is képes volt GSI 8 formátumú mérési jegyzőkönyveket betölteni, de az általam ismert formátum nem egyezett a Leica 1610-el készült mérési jegyzőkönyvvel, ezért hibásan olvasta be az adatokat. A program fejlesztői változatában egy teljesen újraírt GSI 8 beolvasó modul kapott helyet a régi mellett. Ennek a eléréséhez a fájl megnyitás ablakban az ismert típusok alatti Leica 1610 (*.gsi) formátumot kell választani.

Érdekes dolog, hogy a Leica műszerei típusonként egyénileg értelmezik a GSI formátumot (legyen szó akár a GSI 8-ról vagy a GSI 16-ról). Az újabb műszerekhez korábban már készült egy olyan format fájl aminek használatával műszer típustól függetlenül, egységes formátumú, a GeoZseni által értelmezhető mérési jegyzőkönyvet lehet menteni a műszerekből.

Az automatikus mérési jegyzőkönyv formátum beolvasás (ismert mérési jegyzőkönyv típusok) a régi beolvasó modul használatával tölti be a mérési jegyzőkönyveket.

További újdonság, hogy a program nem csak mérési jegyzőkönyvet, hanem koordináta jegyzéket is képes betölteni illetve menteni a GSI 8 formátumból. GSI 16-ból korábban is tudott koordinátákat betölteni menteni.

Íme egy videó az új GSI 8 modul használatáról: